Saturday, 2024-05-18, 11:05 PM


Main
Registration
Login
Make-DeaD Clan Welcome ViZiTaToR | RSS  
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: make-dead  
-=MakeDeaD[ForuM]=- » >[*][-=[CoNFeR]-[4]-[FuN]=-][*]< » -=DiScuTiI-4-FuN=- » SfaTuRi PenTRu WinDoWs
SfaTuRi PenTRu WinDoWs
make-deadDate: Saturday, 2008-09-13, 8:48 AM | Message # 1
Admin
Group: .::][BoSS][::.
Messages: 82
Status: Offline
Cum sa stergi un fisier .AVI care, nu poate fi sters prin metodele clasice!

1. Mergi in Start > Run > tasteaza: regedit si enter!

2. Apoi mergi la HKEY_CLASSES_ROOTSystemFileAssociations.avishellexPropertyHandler

3. Sterge valoarea

"{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}InProcServer32"

Cum scapi de aplicatiile care pornesc o data cu Windows-ul.

O multime de programe sunt instalate in asa fel incat sa ruleze automat la pornirea sistemului.
Pentru cei care nu doresc acest lucru, aici veti gasi trei metode prin care acestea pot fi impiedicate sa porneasca:

1. Le puteti inlatura din Start / Programs / Startup

2. Rulati regedit sau alt editor de registri si cautati-le in HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Run
3. Sau apasati Start -> Run si scrieti MSCONFIG. Pentru inlaturarea lor debifati aplicatiile care vreti sa nu mai ruleze la pornirea calculatorului.
Exista si un programel cu care va puteti alege ce anume sa porneasca si ce nu o data cu rularea Windows-ului. Acesta se numeste Startup Control Panel, versiunea 2.8, si il folosesc cu succes. Il puteti cauta pe www.download.com

Cum sa restaurezi Show Desktop-ul daca l-ai sters din greseala.

Click Start, Run si scrie urmatoarea comanda:
regsvr32 /n /i:U shell32.dll

Aha... asta a fost tot! Simplu, nu?

Sfaturi pentru a avea o viata mai usoara cu PC-ul vostru:

- Daca instalati Windows XP, ar fi de preferabil sa aiba, cel putin, Service pack 2 inclus (SP2)

- Instaleaza un antivirus complet, care sa aiba spyware detector si protectie firewall pentru a te proteja de atacurile din retea sau de pe Internet. Va recomand Kaspersky Internet Security sau Nod32 antivirus+ZoneAlarm Anti-Spyware. Da-ti un search pe Google si gasiti mai multe detalii.

- Nu este de ajuns doar sa ai antivirusul instalat. Trebuie sa fie activ tot timpul!

- Actualizeaza antivirusul cat mai des posibil sau bifeaza optiunea sa se actualizeze automat

- Mare atentie cand cauti pe Internet crackuri sau seriale! De cele mai multe ori acestea contin fie virusi, fie spy-ware sau trojani. Oricum, un antivirus bun le depisteaza inainte sa te infectezi.

- Aveti, de asemenea, mare grija cand cautati cu programele de tip peer 2 peer, adica programe gen dc++, Kazaa, LimeWire, Ares, etc. Daca ati cautat de exemplu o melodie, nu o downloadati daca dimensiunea fisierului este suspect de mica (in loc de 3-7 mega cat este media, are 100 kb), sau daca "melodia" are de fapt extensia .exe. Sfatul este valabil atat pentru fisiere audio cat si pentru melodii. In mod sigur daca o melodie sau o poza are extensia .exe. acela este un virus. De asemenea cand cautati crackuri, cel mai adesea le veti gasi arhivate in format .rar sau .zip. Scanati-le inainte de a le dezarhiva.

Urmati sfaturile prezentate mai sus si cu siguranta nu o sa aveti batai de cap cu virusii.

Cum stergi un folder sau un fisier care nu-ti permite sa-l stergi prin metode clasice

Uneori, un fisier sau un folder nu poate fi sters sau redenumit deoarece Windows-ul spune ca este folosit de alt program.

Ca sa rezolvi aceasta problema, urmeaza pasii:

1. Da un restart la calculator si incearca din nou sa stergi.

2. Daca incerci sa stergi un program cu terminatia .exe, motivul pentru care nu poate fi sters este acela ca programul ruleaza in acel moment. Opreste-l, apoi sterge fisierul sau folderul.

3. Daca nu l-a sters atunci deschide Start -> Run -> cmd, si incearca sa stergi fisierul dorit cu comanda DEL, sau sa stergi folderul dorit cu comanda RMDIR.

4. Daca tot nu merge, deschide Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) si inchide aplicatia explorer.exe si tot ce tine de ea, apoi apasa tasta windows+R si incearca sa stergi cu comenzile mentionate mai sus. Dupa ce ai terminat, scrie in linia de comanda explorer, pentru a reporni desktopul.

5. Daca nici acum nu a reusit sa stearga atunci porneste Windows-ul in Safe Mode si incearca sa stergi fisierul sau directorul. Cum pornesti Windows-ul in Safe Mode? Atunci cand pornesti calculatorul, inainte sa iti apara Logo cu windows, apasa tasta F8 pana o sa-ti apara optiunile de bootare. Alege optiunea Start Windows in Safe Mode.

6. Daca ai instalat pe calculatori un alt sistem de operare booteaza de pe el, sau de pe LIVE CD/LIVE DVD cum ar fi BartPE, Knoppix, sau alte sisteme de operare care poate sa citeasca NTFS sau FAT32, si incearca sa stergi fisierul de acolo.

7. Un alt sfat bun ar fi acela sa scoti harddisk-ul din calculator si sa-l conectezi la un alt calculator. Acum mai mult ca sigur vei putea sterge fisierele sau folderele problema

Cum sa nu mai iti apara mesajul LOW DISK SPACE!

Stim cu totii cat de enervant este mesajul de atentionare Low Disk Space afisat de Windows XP atunci cand spatiul liber disponibil de pe o partitie coboara sub limita admisa de sistemul de operare.

Daca doresti sa scapi de aceasta atentionare, nu trebuie decat sa modifici o inregistrare din registri, si anume:
1. Selecteaza Start apoi Run si introdu regedit in linia de comanda, confirmand cu tasta [Enter]
2. In campul HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows Policies Explorer trebuie sa creezi inregistrarea DWORD cu numele NoLowDiskSpaceChecks si valoarea 13.

3. Inchide fereastra Regedit si reporneste calculatorul. Cam asta ar fi tot. Bafta!

Cum faci sa nu mai scrie prefixul "Shortcut to" la scurtaturi!

Ai un program sau un folder preferat pe care vrei sa il accesezi mai rapid, asa ca ii faci scurtatura pe desktop sau oriunde crezi ca-ti este mai usor. Insa atunci cand dai click dreapta pe fisier/folder sa creezi scurtatura, aceasta va avea la nume atasat prefixul "shortcut to".

Daca vrei sa renunti la aceasta noua si lunga denumire fara sa stai sa redenumesti de fiecare data toate shortcuturile, iata ce trebuie sa faci:

1. Deschide meniul Start -> RUN -> regedit. Apoi gaseste urmatoarea locatie: HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer
2. In dreapta o sa ai o adrsa numita link. Da click dreapta -> Modify si introdu valoarea 00 00 00 00.
3. Restarteaza computerul.

Cum faci sa apara meniul Start mai rapid!

Atunci cand foloseşti meniul Start din Windows, există o anumită intarziere pana la afisarea meniurilor si submeniurilor, la selectarea acestora. Pentru o viteză, de reacţie, mai mare, se poate schimba foarte usor valoarea delay-ului la o valoare mai mică decat cea impusa standard sau poate fi modificata chiar pana la zero, pentru a primi o reacţie instantanta.

1. Pentru aceasta, selectează Start – Run – Regedit. Navighează la HKEY_CURRENT_USER Control Panel Desktop.

2. Selectează MenuShowDelay de pe lista din dreapta, fă un clic dreapta pe acesta şi modifică valoarea din campul afisat la zero (sau la o valoare mai mica decat cea setata).

3. Boot-ează din nou computerul şi meniul Start ar trebui să reacţioneze mult mai rapid.

Dezactivare Firewall XP!

Windows XP Pro vine cu un firewall instalat din oficiu. Acesta poate bloca portul pe care il setati in DC. Ca sa il dezactivati, duceti-va la Network Connections, right-click pe conexiunea cu acces la internet, dati click pe Properties din meniu; in fereastra aparuta duceti-va la Advanced si de acolo debifati casuta de sub Internet Connection Firewall.
Daca vreti sa aveti un firewall pe calculator, instalati-va unul specializat pe care sa-l configurati sa permita alegerea porturilor blocate.

De ce nu pot copia fisiere mai mari de 4GB ?

Pentru a copia un fisier mai mare de 4GB trebuie sa aveti HDD-ul sau partitia respectiva formatat NTFS.
Se poate converti din FAT32 in NTFS fara format cu Partition Magic, dar exista anumite riscuri.

Succes!

Cum fac Screenshot ?

1. Apasati pe tasta Print Screen de pe tastatura.
2. Intrati in Paint (Start -> All Programs -> Accessories -> Paint).
3. Apasati Ctrl+V.
4. File -> Save (In fereastra care apare, jos la Save as type.. e de preferat sa alegeti JPEG, pentru ca BMP ocupa mult mai mult si calitatea lasa de dorit.

Pentru a face ScreenShot numai la o fereastra (activa)
apasati pe Alt+Print Screen.

Dezactivarea raportarii erorilor in Windows XP

Uneori, cand ti-e lumea mai draga, se intampla sa-ti "crape" un program. Pentru a te enerva parca si mai tare, Windows XP afiseaza si un mesaj de eroare (in caz ca n-ai observat eroarea deja) care poate fi enervant, de la un moment dat. Acest mesaj de eroare poate fi "omorat" foarte simplu:

Intra in Control Panel si alege Performance and Maintenance System. Aici, selecteaza tab-ul Advanced. Apasa butonul "Error Reporting", din partea de jos a dialog box-ului. Aici, ai la dispozitie mai multe variante: Disable error reporting? sau Enable error reporting. Daca alegi prima varianta, nu vei mai primi notificarile de eroare, dar poti alege Notify me when serious errors occured pentru a fi notificat in continuare la erorile grave. Bifeaza optiunea dorita si confirma cu OK.

Folositi tastatura pentru clic dreapta

Daca sunteti obisnuiti sa lucrati mai mult cu ajutorul tastaturii, vi se va parea poate usor enervant sa va intindeti dupa mouse pentru a da clic dreapta (acceseaza meniul contextual).

Nu mai este nevoie de acum sa folositi mouse-ul doar pentru acest lucru. Folositi shortcut-ul [Shift] + [F10] si veti avea meniul afisat rapid pe ecran.

Monitorizarea proceselor cu Process Viewer

Pentru a vedea toate procesele din Windows, apelati de obicei la Windows Task Manager. Cu ajutorul acestui mic utilitar din Windows, ?n afara proceselor, vedeti si ce aplicatii sunt active. Dar acest utilitar are limitarile sale, nepermitandu-va sa vedeti mai multe despre procesele care ruleaza la un anumit moment pe calculatorul dumneavoastra.

De aceea, folosind un program alternativ, denumit "Process Viewer", nu numai ca veti putea vedea care sunt aplicatiile si procesele active, dar si modulele active. Orice fisier DLL activ poate fi de asemenea vazut. Pentru a va procura aceasta mica unealta, mergeti la http://www.prcview.com/ si aduceti-o prin download. Folosind o interfata, "Process Tree", usor accesabila prin intermediul meniului "View / Process Tree" puteti vedea in detaliu fiecare proces ce ruleaza. Select?nd un anumit proces, veti putea afla informatii detaliate despre acesta.

Personalizarea meniului Send To

Cu ajutorul functiei "Send To" din meniul contextual, poti trimite fisierul sau fisierele selectate in diferite locatii prestabilite (Desktop-Create Shortcut sau My Documents) ori setate odata cu instalarea unor aplicatii (Compressed zipped Folder in cazul WinZip, de exemplu). Urmand operatia extrem de simpla descrisa mai jos, iti poti stabili propriile foldere in care "Send To" sa trimita fisierele selectate, pentru a-ti usura lucrul pe computer.

Pentru inceput, deschide Windows Explorer si seteaza-l pentru afisarea folderelor ascunse (Tools - Folder Options tab-ul View Show Hidden Folder and Files).

Acceseaza apoi X:Documents and SettingsusernameSendTo, unde X este litera desemnata pentru partitia sistemului de operare. Aici, poti modifica destinatiile functiei "Send To" prin simpla creere a unor noi shortcut-uri catre folderele dorite (click dreapta - New Shortcut).

Detecteaza driver corupt

Daca aveti probleme cu restarturi periodice fara nici un motiv sar putea ca problema sa fie la unul dintre drivere.Pentru a detecta care dintre driver are eroare urmati pasii de mai jos

1 Start -> Run -> Verifier

2 Create standard seting

3 Selectati tipul de driver-e pe care vreti sa le verificati

4 Va afisa o lista cu driverele care vor fi verificate la urmatorul boot

5 Reporniti PC-ul(Restart)

6 In cazul in care programul a detectat un driver cu eroare acesta va afisa un ecran pe fond albastru

7 Pentru a inchide aplicatia "Verifier" urmati pasii urmatori:

Run -> verifier -reset

Optimizare Windows XP

In cadrul sistemului de operare exista anumite servicii care se lanseaza o data cu acesta, dar care sunt necesare numai pentru anumite sarcini, majoritatea inutile. Pentru a vizualiza aceste servicii urmati pasii: accesati Control Panel ->Administrative Tools -> Services. Pentru a dezactiva un serviciu, faceti click dreapta pe numele sau si alegeti Disable.

In continuare aveti o lista cu cateva servicii si cum ar trebui utilizate ele, in functie de sarcinile pentru care este folosit computerul:

Alerter ? Acest serviciu semnaleaza administratorului de retea problemele aparute in unitatea respectiva. Este recomandat ca el sa fie dezactivat, deoarece este rar folosit.

Error Reporting Service ? Atunci cand un program se blocheaza, Windows-ul intreaba utilizatorul daca doreste sa trimita informatii despre problema aparuta la centrul Microsoft. Si acest serviciu este bine sa fie dezactivat.

IMAPI CD-Burning COM Service ? Majoritatea utilizatorilor foloseste un soft special pentru scrierea CD-urilor, deci acest serviciu al Windows-ului devine redundant, putand fi oprit.

Remote Registry ? Nu numai pentru optimizare, dar mai ales din motive de securitate, acest serviciu trebuie dezactivat, intrucat, daca este lasat sa ruleze, poate permite accesul unui hacker in calculatorul dumneavoastra.

Telnet ? Permite unui utilizator aflat intr-o locatie diferita sa acceseze computerul si sa ruleze programe pe acesta. Recomandam ca si acest serviciu sa fie dezactivat, intrucat poate facilita accesul persoanelor straine.

Telephony ? In cazul in care conexiunea internet nu este realizata prin dial-up, si acest serviciu se poate dezactiva.

Wireless Zero Configuration ? Acest serviciu trebuie activat numai in cazul in care accesul la internet se realizeaza cu ajutorul unei retele wireless.

Mesaj de intampinare

Daca doresti sa iti apara un mesaj de intampinare de fiecare data cand te vei loga urmeaza pasii de mai jos
Pentru a introduce mesajul tau trebuie sa faci cateva modificari in registrii, Start -> Run -> Rgedit , HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon.

Modificati urmatorii registrii

LegalNoticeCaption
LegalNoticeText

LegalNoticeCaption -aici vei introduce un text ce va aparea in bara ferestrei(de xemplu: Bine ai venit)

LegalNoticeText-aici vei introduce textul ce va aprea in fereastra

Repunere pe picioare Windows XP

Poate vi sa mai intamplat ca atunci cand deschideti PC acesta sa va dea o eroare in "WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG" si prin urmare PC-ul nu mai intra in windows.Pentru aceasta problema exista o solutine:

1. Introduceti CD-ul cu WindowsXP si boot-ati
2. La prima optiune R=Repair option, apasati tasta R.
3. Apasati numarul care corespunde locatiei corecte pentru instalarea de Windows pe care doriti sa o reparati. in mod normal, aceasta este #1.
4. Introduceti parola de administrator
5. cdwindowssystem32config.
6. in functie de mesajul de eroare:
Ren software software.bad sau ren system system.bad.
7. in functie de mesajul de eroare:
copy windowsrepairsystem
copy windowsrepairsoftware.
8. Scoateti CD-ul si tastati exit.




 
-=MakeDeaD[ForuM]=- » >[*][-=[CoNFeR]-[4]-[FuN]=-][*]< » -=DiScuTiI-4-FuN=- » SfaTuRi PenTRu WinDoWs
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024